Ponuda do kraja februara

Bez autora
Jan 23 2011

Kineska kompanija Poli grup /Poly Group/ trebalo bi da do kraja februara dostavi finansijsku ponudu za gradnju autoputa Bar – Boljari. Ako bi ta ponuda bila odmah prihvatljiva i ukoliko ne bi otvorila neka nova pitanja, koja bi zahtijevala dodatno vrijeme, u martu bi mogla da se donese odluku. Stručnjaci kineske kompanije, koji o gradnji autoputa pregovaraju sa Vladom, pregledali su prethodnih dana trasu buduće saobraćajnice, nakon čega su saopštili da do kraja februara mogu napraviti ponudu. Predstoji nastavak aktivnosti, a projekat će biti uspješno završen. Jedino, dinamika i termini nijesu u potpunosti u našim rukama i mora da se ispuni set različitih preduslova. To je značajan i kompleksan projekat. To je projekat Vlade, na kojem radi veliki broj ljudi.

Ponuda do kraja februaraKineska kompanija Poli grup /Poly Group/ trebalo bi da do kraja februara dostavi finansijsku ponudu za gradnju autoputa Bar – Boljari, saopštio je večeras ministar saobraćaja, Andrija Lompar.

"Ako bi ta ponuda za nas bila odmah prihvatljiva i ukoliko ne bi otvorila neka nova pitanja, koja bi zahtijevala dodatno vrijeme, u martu bismo mogli da donesemo odluku", rekao je Lompar Televiziji Crne Gore.

Stručnjaci kineske kompanije, koji o gradnji autoputa pregovaraju sa Vladom, pregledali su prethodnih dana trasu buduće saobraćajnice, nakon čega su saopštili da do kraja februara mogu napraviti ponudu.

Lompar je kazao da predstoji nastavak aktivnosti, kao i da će projekat biti uspješno završen.

"Jedino, dinamika i termini nijesu u potpunosti u našim rukama i mora da se ispuni set različitih preduslova", naveo je Lompar.

On je, na pitanje da li će eventualni neuspjeh u pregovorima sa Kinezima smatrati ličnim neuspjehom, rekao da se taj projekat ne može doživljavati kao lični.

"To je značajan i kompleksan projekat i teško se može posmatrati za ličnost, po bilo kom osnovu. I ako bude uspješan, a nadama se da hoće, ne može se nazvati i vezati za lični uspjeh. Ipak je to projekat Vlade, na kojem radi veliki broj ljudi", kazao je Lompar.

Savjet za izgradnju autoputeva krajem decembra je odlučio da obustavi tendersku proceduru sa grčko–izraelskim konzorcijumom Aktor HCH i počne pregovore sa kineskim kompanijama o projektu Bar-Boljari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik